Vegetariánské rychlovky

Clarissa a Florian Sehn, fotografie Maria Brinkop, Nakladatelství Brána 2017


     80 praktických vegetariánských a veganských receptů Clarrisy a Floriana Sehn. Clarissa se upsala životu bez masa a ryb již dávno, ale naštěstí byla požehnána dostatečnou tolerancí, aby se zamilovala do Floriana. V té době byl pro něj pokrm bez masa pouhou přílohou a fast food patřil k jeho každodennímu chlebu. Avšak vzhledem k tomu, že Florian v sobě objevil neovladatelnou radost z vaření a přitom bral samozřejmě ohled na svou novou lásku, nevyhnutelně nahlédl rovněž do vegetariánské kuchyně a nyučil se ji oceňovat a vychutnávat. Kvůli svému povolání se Clarissa a Florian často sešli doma teprve pozdě, ale přesto se nechtěli vzdát večerů naplněných společným vařením, takže si oblíbili jídla, jejich příprava nevyžadovala příliš mnoho času. Florian hledal další inspiraci a přál si kuchařskou knihu na téma "Rychlá vegetariánská jídla", ovšem žádnou takovou nemohl najít. A tak slovo dalo slovo a jednoho dne začala vznikat tato kuchařka. V ní oba zvěčnili své nejoblíbenější recepty a svá nejoblíbenější jídla.

Co je fast food?

     Cílem fast foodu je zjednodušit příjem potravy, abychom učinili zadost dnešní rychlé době. Krátkou polední pauzu lze přece strávit mnohem efektivněji, když si člověk koupí bagetu do ruky a vychutná si ji při bloumání po pěší zóně. Můžeme se rovněž spontánně rozhodnout pro kebab, burger, nebo párek, aniž by to zabralo příliš času, a člověk přitom není závislý na rezervacích stolu, pomalé obsluze, nebo dlouhé době čekání. Zda si jídlo sníme přímo na místě, ze pochodu, na lavičce v parku, nebo doma, to už je jen na nás. V této knize najdete množství vegetariánských a veganských alternativ rychlého jídla.

Nakladatelství Brána 2017

www.brana-knihy.cz