Radčina Kuchařka bez lepku 2

Radka Vrzalová, Nakladatelství GRADA 2017


     Na jednom z mých kurzů jsem zaslechla rozhovor dvou klientek, kdy jedna sdělovala druhé, že ze začátku dietu pro své dítě pojala pouze jako zdravou stravu bez škrobů a dítě začalo ve škole ostatním dětem krást lepkové svačiny. Výsledek byl v závěru daleko horší, než kdyby maminka občas uvařila omáčku s knedlíkem .... A proto vlastně tenkrát na kurz přišla ....

      Informace o to, jak začít se zdravotní dietou po lékařské diagnostice, jsem se vám snažila předat v prvním dílu kuchařky. Dozvíte se v ní i to, jak správně číst etikety potravin a odhalovat alergeny, co je guar a xantan, jak se stravovat například na dovolené. Najdete tu i spoustuužitečných odkazů. Chtěla bych zdůraznit jenom toto: bezlepková dieta je dietou zdravotní, prosím, nezapomínejte na to. Omezit pečivo ale není od věci ani při celiakii, čili alergii na lepek. Nemůžete být živi jen pečivem, byť by bylo bezlepkové. Vždy se musí držet přísná dieta - každé pečivo obsahuje spoustu škrobů a prázdných kalorií. Pestrost je základ jídelníčku i při intoleranci, či alergii.

Nakladatelství GRADA 2017

 www.grada.cz