Vaření bez vaření

Tanya Maher - nakladatelství ANAG 2016

     Raw strava je obrovským hitem zdravé výživy. Kniha "Vaření bez vaření" Tanya Maher je zase průvodce životním stylem, založeným na raw stravě a už v samotném názvu je skryt základ tajemství raw stravy - nevařené suroviny, nevařená strava.

     Ve stručnosti je "nevaření" (vitariánství) návratem ke kořenům, oslavou zdraví a znovuobjeveným mládím prostřednictvím těch nejčerstvějších, nejčistších a nejvýživnějších rostliných plnohodnotných potravin.

     K těmto potravinám patří ovoce, zelenina  - včetně zelené listové zeleniny a bylinek, ořechy, semína, luštěniny, naklíčené obilniny a luštěniny, mladé lístky divokých i pěstovaných rostlin, jedlé květiny, řasy a mořská zelenina, superpotraviny, oleje, fermentované potraviny a čaje, léčivé houby, přirozená sladidla a koření. Raw strava obsahuje spoustu enzymů, které jsou nezbytné pro veškeré tělesné funkce, od chůze přes dýchání a obnovu buněk až po trávení stravy.

     Tanya Maher je spisovatelka, bloggerka, dietetička, koučka zaměřená na holistickou péči o zdraví a šéfkuchařka zabývající se raw stravováním. Je spoluzakladatelkou Tanya´s Café, oblíbené vitariánské restaurace v centru Londýna a prvního evropského baru, nabízejícího superzdravé koktejly.

Nakladatelství Anag 2016

 www.anag.cz