Svět na pánvi

Roman Dolejš, Nakladatelství Smartpress 2017


     Mí přátelé se mě často vyptávali na zážitky z cestování, z vaření a také na mé osobní názory na tento obor. Po hodinovém povídání vždy někdo řekl: "Já se divím, proč jsi ještě nenapsal kuchařku!" A právě zde se zrodil nápad dát dohromady za pomoci profesionálů z knižní branže knihu, kterou držíte v ruce. Knihkupectví jsou přesycena dobrými kuchařkami, ale i takovými, podle kterách se uvařit nedá. Já jsem se rozhodl spojit své zážitky ze všech destinací, kde jsem během své kariéry vařil, s recepty, které jsou pro dané místo typické. Vznikla kniha, která je plná pravdivých zážitků z cestování po světě, z kariérního marathonu, kterým jsem si prošel a která je také kuchařkou plnou autentických receptů, jež jsem pečlivě vybíral hlavně podle toho, aby se daly uvařit i u nás doma.

     Rakousko, Česká republika, Karibské ostrovy a Atlantik, Švýcarsko, Německo, Bermudy, Petrův ostrov, St. Martin, Kajmanské ostrovy a Kuba.

      Roman Dolejš se vyučil nedaleko Vídně a začínal jako mladý kuchař v malém alpském hotýlku. Na každém dalším působišti poznal novou zemi a postoupil v kuchařské hierarchii, až procestoval kus světa a stal se šéfkuchařem luxusního pražského hotelu. Zdá se až neuvěřitelné, kolik toho už má za sebou - jeho úspěch je výsledkem tvrdé práce, odvahy, víry ve vlastní schopnosti a cenných zkušeností.


Nakladatelství Smartpress 2012

 www.smartpress.cz