Outdoorová kuchařka

Petra Pospěchová, Nakladatelství Smart Press 2016


      "Hele, tys fakt nevzal olej ani koření? Tak to jsme v loji. Deset dní na kaších a ndlích bez ničeho z nách udělá huťové mnichy. A na čem chceš smažit cibuli, hergot" Mám sto chutí to z hřebene otočit zpátky do krámku v údolí. Kdyby si vzpomněl včera v dědině ... "Hele, druhý den máme na cestě salaš, bača nám třeba prodá nějaký špek, co?"  Bača špek měl a přihodil ještě kus brynzy, protože drobné se na salaších nevrací. Mniši se z nás nestali. Bača nám věnoval i trošlu soli.

..................

Nepostradatelná knížka pro všechny, kdo vyrážejí na výlet či trek a nespokojí se s instantními polévkami, nebo konzervami. Přináší chutné, rychlé, lehké a výživné recepty na všechny druhy výšlapů, shrnuje, jak jídlo nejlépe zabalit, naplánovat jídelníček a jaké přirozeně léčivé potraviny s sebou vzít pro případ zdravotních potíží. Petra Pospěchová léta svých zkušeností z hor přetavila v příručku, která mapuje, jak se z hlediska jídla připravit na víkendový výlet do Jeseníků, zimní přechod ukrajinských hor, či himalájskou expedici, ale taky na jednodenní výšlap s dětmi. Knížka je užitečná jak pro zkušené vlčáky, kterým rozšíří kulinární obzory a dosavadní jídelníček, tak pro začátečníky, kteří se chystají ven poprvé a potřebují se zorientovat nejen v jedlých surovinách, ale i ve vybavení pro vaření v přírodě. S Outdoorovou kuchařkou hravě zvládnete každou výpravu do hor a přírody vůbec.

Nakladatelství Smart Press 2016

www.smartpress.cz