Nová biokuchařka Hanky Zemanové

Hanka Zemanová,  Nakladatelství Smart Press 2016


     Biokuchařka vyšla poprvé v roce 2005 a získala titul Nejlepší kuchařská kniha roku 2006. Hanka je také autorkou Bioabecedáře. Obě její knihy o kvalitě potravin a zdravém vaření patří mezi bestsellery.

    "Připravila jsem pro vás 80 nových receptů, díky kterým můžete jednoduchým způsobem používat opomíjené a zdravé potraviny, jako je cizrna, červená čočka, loupané mungo, jáhly, čirok, pohanka, jednozrnka, špalda, konopné semínko, nebo třeba mouka ze žlutého hrachu. Vyzkoušejte naši nejoblíbenější letní cuketovo-jahelnou koprovku, boršč s cizrnou, čočkový burger, placky z hrachové mouky, bezlepkové cookies, ječné lívance, nebo třeba biokuře na kurkumě ..."

     Čím více informací se na nás valí, čím více se objevuje nových výživových trendů a čím více se nám nabízí zázračných potravinových doplňků, tím více si potřebujeme osvojit umění rozlišovat. Jde o umění, či obnovený cit pro to, co je přirozené a co nepřirozené. Novou biokuchařku jsem napsala jako základní příručku pro každého, kdo si chce umění rozlišovat osvojit a umět ho využívat při výběru potravin i při vaření. Kniha je určena i těm z vás, kteří máte trochu zmatek ve velkém množství zcela protichůdných informací a hledáte ty podložené nejen vědou, ale i tradičními lékařskými disciplínami. A konečně pro vás všechny, kdo se chcete znovu vrátit ke zdravému selskému rozumu, ke své intuici a k moudrosti matky přírody.

Nakladatelství Smart Press 2016

 www.smartpress.cz