Kitchen & the City

Petra Davidová, Nakladatelství Grada Publishing a.s. 2017


84 receptů úspěšné footblogerky Petry Davidové s jídly celého světa - z Evropy, přes Mexiko, až do vzdálené Asie.

     Když je vám osmnáct, občas se odbudete i polévkou z pytlíku. Když je vám třicet a máte doma i nějaké ty malé dvounohé i čtyřnohé radosti, jste rádi, když uvaříte cokoli, co neobsahuje žádný polotovar. No a když už máte děti odrostlé, začnete si to vaření, pečení a samozřejmě také ochutnávání konečně užívat. Teprve, až když se zastavíte a nadechnete se, přijde na řadu opravdová láska a pokora ke každé čerstvé surovině, úcta k vůni bylinek, respekt k fláku argentinské svíčkové, kterou připravujete, jako by byla pro krále, i když moc dobře víte, že ten steak manžel slupne na sedačce u telky během pár minut a ani u toho nemrkne. Je vám to jedno, protože milujete jak jeho, tak tu svíčkovou.

     Psal se rok 2015 a já se jednoho rána probudila nejenom jako Petra, ale i jako footblogerka, autorka blogu o vaření s názvem Kitchen and the City. Neplánovala jsem to. Žijeme v pokrokové a rychlé době, ve které se věci dějí, aniž o nich stihnete dopředu snít. Navíc proniknout do online světa, když máte po levé ruce dvacetiletou Natálku a po pravé o dva roky starší Dominiku, není vůbec nic těžkého. Řeč je o mých dvou milovaných dcerách, světlech mého života. A protože se věci dějí opravdu rychlostí blesku, držíte v ruce i mou první offline kuchařku :-)

Nakladatelství Grada Publishing a.s. 2017

www.grada.cz