Bezlepkové sladké a slané pečení

Sabrina Sue Danielsová a Dagmar Reichelová, Nakladatelství  BOOKMEDIA  2017,  distribuce Knihcentrum.cz  2017


      Tato kniha je určena všem, kteří (ne)snášejí lepek. Tedy nejen těm, kteří hledají možnost, jak se stravovat promyšleně, ale také těm, kteří milují kreativitu v kuchyni a chtějí rozšířit její chuťový horizont. Na začátku stojí chuť mouky. Ne každá mouka totiž chutná všem stejně, každý dává přednost něčemu jinému a to je třeba zjistit. Vyzkoušejte spoustu (pro mnohé jistě) neznámých druhů mouky a objevte jejich úžasnou různorodost. Po krátkém zvykání a trošce experimentování můžete vykouzlit i kreace, které jsou naprosto bez lepku, a přitom jsou vynikající.

      V dnešní době naštěstí není nutné vzdát se pečiva a spol. jen proto, že trpíme nějakou potravinovou intolerancí. Pro všechny bezlepkové labužníky tady máme snídaňový koš a rychlé sušenky ke svačině. V této kuchařce však samozřejmě nesmí chybět ani pestrý výběr jemných koláčů a dortů. Nakonec zde najdete skvělé přísady na chtný chléb. Když napečete do zásoby, budete mít vždy po ruce výborný koláč, nebo sušenku. Všechny recepty jsme opravdu důkladně vyzkoušely a vznikla chutná směs pro bezlepkový život plný kulinářského potěšení.

      50 receptů od klasického kváskového chleba až po dort z červené řepy s jahodami, včetně praktických základních receptů na kynuté, třené, křehké a piškotové těsto ... zaručeně BEZ pšenice, špaldy a spol.

Nakladatelství  BOOKMEDIA  2017

distribuce:  Knihcentrum.cz

www.knihcentrum.cz             www.bookmedia.cz